Övriga Djur
 

 

 

Bosse Bondkatt

Bosse är våran gamla innekatt som på gamla dar blev ute katt. Han stortrivs med den tillvaron också. Men han har mycket kvar att lära om utelivet, han tror tillexempel att alla hundar älskar katter och då speciellt honom.

Han går fram till alla, hittills har det gått bra men snart träffar han väl någon hund som äter katter till frukost. Bosse vet att han bor här hos oss men går gärna in och kollar om grannen har något gott på spisen. Dom har stängt dörren fler gånger i sommar men Bosse kom in ändå, genom ett öppet fönster. Vi får se hur länge dom accepterar att honom springandes på bänken.

Bosse älskar att sova hos oss på nätterna, gärna på kudden. Det kan bli lite trångt ibland. Bosse har haft en tuff sommar med fem stycken vilda valpar som har attackerat honom. Har han bestämt att han ska gå in i köket och äta upp eventuella valpmatsrester så har han, då skyr han inga faror, inte ens fem beardis valpar. Dom hängde i honom från alla håll, alla på en gång. Han kämpade och stretade och kom oftast fram dit han skulle. Vad Bosse inte märkte, eller inte förstod, var att valpar växer ganska fort. Oj, vad många gånger jag fick rädda honom när han låg nertryckt på golvet med valparna slickandes överallt på honom. Men vad gör man inte för valpmatsrester…

 

Chili

Chili är det senaste tillskottet i vår familj. Han är en ung chinchilla pojke. Han har inte bott här så länge än men vi hoppas få många mysiga år med denna underbara lilla krabat.

Han tycker om att springa lös i Christoffers rum. Han är både högt och lågt när han är ute. Tänk om man hade haft en liten del av hans energi, då skulle man få mycket gjort här hemma. Vi kommer att skriva lite mer om honom när vi lärt känna honom lite mer.

 

Marsvin

Marsvin ingår också i vår familj. Men vi håller på att avveckla deras tillvaro hos oss. Men det där lät ju hemskt. Vi ska inte ha så många rättare sagt. Just nu har vi fyra stycken och vi ska väl ner till en om vi hittar någon bra som vill ta över våra små vänner. Dom har varit ute hela sommaren och har nu kommit in för vintern.

Vi har en gammal hona som heter Simona och hona en som är ca 2 år och hon heter Diva. Vi har också två av Divas söner kvar hos oss, dom har inte fått några namn ännu. Fåglar har vi också några stycken. Närmare bestämt tre nymfparakiter, Flingan, Knasen och Puffen. Två stycken undulater, det är två bröder som heter Pettson och Findus. Ja, det var väl alla tror jag.

Nej just ja, Niklas har ju några jättesniglar i ett akvarium också, med det är inte några djur som vi umgås speciellt mycket med. Sniglar är väl inte dom mest sociala djur man kan ha kanske. Det är väl lite konstigt att ha sniglar inne när man är så irriterad på mördarsniglar ute, men vi är väl lite konstiga hela familjen. Vi är ju djur/hund människor och det är väl ett konstigt släkte, eller?